Fen Konuları
Tüm Konular

Bazı Hay. Neden Kış Uykusuna Yatar?

Sayfayı Yazdır

 

Toprak kışın karla kaplı olmadığı zaman çıplak ve serttir. Yerde tek bir böcek, ağaçlarda ise meyve yoktur. Eğer hayvanların kış uykusuna yatma alışkanlıkları olmasaydı, yiyecek ve barınma açısından çok zor durumda kalacaklardı. Kış uykusuna başlayan hayvanlardan bazıları, ağır uykularının arasında birtakım gereksinimlerini de karşılarlar, örneğin sincap, kışın en sert günlerinde bile, arada sırada uyanıp, yazdan stok ettiği meşe palamutlarını yer. Bazı hayvanlarda ise yaşam temposu iyice yavaşlar. Beden ısıları döşer, kan dolaşımları İle solunumları ağırlaşır, canlılık belirtileri en aza iner. Sürüngenler, amfibiler ve bazı balıklar ise, bu dönemi daha derin uyuyarak geçirirler. Kış uykusu sırasında, yazdan bedenlerinde stok ettikleri yağlan kullanan hayvanlar, bahar gelip de uyandıklarında, iyice zayıflamış olurlar.

Bu konu 3340 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman