Fen Konuları
Tüm Konular

Nötrleşme Olayı Günlük Hayatta Nasıl Kullanılır?

Sayfayı Yazdır

 Asit ve bazların uygun şartlarda birleşerek birbirinin etkisini yok etmesi ve bunun sonucunda su ve tuz gibi yeni maddeler oluşturup ısı açığa çıkarmasına nötrleşme, bu olayı gösteren tepkimelere de nötrleşme tepkimeleri denir. Nötrleşme tepkimelerinde pH değeri 7`den küçük olan asitler, pH değeri 7`den büyük bazlarla bir araya geldiğinde pH değeri 7 olan nötr hâldeki tuz ve suya dönüştüğü için oluşan çözeltinin pH değeri değişir.
 
 Asit ve bazlar 2


 Nötrleşme Olayı Günlük Hayatta Nasıl Kullanılır?
 1-) Asit kazalarında asit üzerine, asidin etkisini nötrleştirmek için baz özelliği olan maddeler dökülür.
 2-) Pankreas tarafından üretilen ve on iki parmak bağırsağına verilen pankreas öz suyu ile karaciğer tarafından üretilerek on iki parmak bağırsağına verilen safra salgısı bazik özelliğe sahiptir. Bu sayede mideden gelen asidik maddelerin etkisi nötrleştirilir ve ince bağırsak bazik özelliğe sahip olur.
 3-) Yenilen besinlerin ağızdaki asidik etkisinin nötrleştirilmesi ve ağız sağlığının korunması için asitlerin etkisini nötrleştiren ve bazik özellik taşıyan diş macunları kullanılır. 

Bu konu 9247 kez okundu
Konuyu ekleyen hakkında
Üye Adı : Murat Üstündağ
Ekleme Tarihi : 22 Aralık 2016 Perşembe 12:53
Profili : //fenokulu.net/yeni/Profil/muratustundag/
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman