Fen Konuları
Tüm Konular

Okulumuza elementlerin periyodik tablosunu yapıyoruz.

Sayfayı Yazdır

Bu çalışmanın hazırlanmasında  Gülay Erinç ve Mahmut Yılmaz hocamın  büyük katkıları olmuştur.

Yapılacak işlemler
1. 340cm * 180 cm lik aydınlık ve öğrencilerin sık uğrak yeri olan bir duvar seçiyoruz. Yüzeyi açık mavi yağlı boya ile boyuyoruz.

2. 8mm lik en az bir taraf kaplamalı mdf  (Ben kaplamasız yaptım fakat kaplamalı yapsaydım yapışkan folyo daha iyi yapışacaktı)

90 adet 15x15 cm
16 adet 15x10 cm
7 adet 20x15 cm
1 adet 150x10 cm
1 adet 308x35 cm
Ebatlarında marangozda kestiriyoruz.Yanlız marangoz kesiminde hiç hata olamamalı aksi taktirde yapıştırmalarda sıkıtı çıkmakta.
Ayrıca aralara koymak için 1cm genişliğinde bir ve yarım metrelik 2 çıta kestiriyoruz. Yalnız çıtaların her yeri 1cm olduğuna dikkat edelim.

3. Yapıma en alttan başlıyoruz. Alt 300x35 cm tabaka tek parça olmayabilir. Bu büyük parçanın silikonun yapışabilmesi için bir süre sabit tutmak gerekiyor. Bu parçaya silikonu bol sürmek yapışması için gerekli. Terazi ve metre kullanmak ise estetik için gerekli. Plastik tokmak kullanırsanız silikonlu parçaları yerleştirmek bir hayli kolaylaşır. Elementlerin aralarının eşit olması için 1 cm lik çıtaları kullanıyoruz. Silikonla parçaları duvara yapıştırmak öğrencileriniz ile keyifli bir 2 saat geçirmenizi sağlıyor.


4.Ekteki dosyada tüm resimler eksiksiz mevcut. Böylece reklamcıya götürebilirsiniz. Reklamcı ile iç mekan ve yüksek kalite baskı üzerine anlaşın. Dosyaların ölçüleri çok önemli. Resimler orijinal boyutunda hazırlanmıştır. Resimler ile ne yapacağınızı dosya içindeki resimden gösterin ki doğru yapsınlar. Mesela benim 15*15 olacak dediğim 90 adet elementi tüm uyarılarıma rağmen 16*16 basmışlar. Tekrar basmak zorunda kaldılar. Büyük resimleri tabelacının yapıştırması lazım. Siz yapıştırırsanız mutlaka hata yaparsınız. Baskıyı aldığınız tabelacıyı getiremiyorsanız. Büyük plakaları tabelacıda yapıştırıp öyle duvara yapıştırabilirsiniz.

5.Çalışma her şeyi ile toplamda keyifli 4 saatimi aldı.

6. Maliyet:
70 TL Mdf ve kesimi kesimi
10 TL 2 silikon ve tabanca
5 TL boya rulosu ve bant
10 TL yağlı boya için hizmetliye verdim
80 TL de reklamcıya verdim. 3.6 m2 normalde iç mekan baskının metrekaresi 30 tl civarında.

Peki parayı nerden buldum. 7. ve 8. sınıf öğrencilere yapmak istediğim çalışmayı anlattım. Sadece gönüllülere 3 TL katkı ve kura sonucu bir elementi alıp okula kalıcı bir eser bırakabileceklerini söyledim.. Birazda benim katkımla tüm öğrencilerin her aşamasında merakla bekleyip, kendilerine ait bir elementlerinin bulunduğu bir periyodik tablomuz oldu.

Yapım aşamaları ve dosya aşağıdadır.

İyi çalışmalar.


Fatih Akyüz

Gerekli tüm baskıya hazır resimlerin ve yapım aşamalarının bulunduğu dosyayı indirmek için burayı tıklayınız.

 


    

 

 

Bu konu 24511 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman