Fen Konuları
Tüm Konular

Işık Mikroskopu Nasıl Çalışır?

Sayfayı Yazdır

Işık Mikroskobu bakteriler gibi bazı canlılar o kadar küçüktür ki onları gözlerimizle göremeyiz. Bunun nedeni, insan gözünün 250 mikrometreden daha büyük şeyleri görebilmesidir, bakteriler gibi canlılarsa 1 mikrometreden, yani metrenin milyonda birinden bile daha küçük boydadır. Neyse ki bilim insanları, bu kadar küçük şeyleri büyük olarak görebilmenin bir yolunu bulmuş ve mercekler yardımıyla görüntüyü büyüten özel bir alet geliştirmeyi başarmış. Bu alete de Yunancada "küçük" ve "bakmak" anlamlarına gelen iki sözcüğü birleştirerek "mikroskop" adını vermişler. Mikroskop, yalnızca biyoloji alanında, çıplak gözle göremediğimiz canlıları görmek için değil, yerbilim ve arkeoloji gibi alanlarda da kullanılıyor. Bu nedenle çok farklı mikroskop çeşitleri geliştirilmiş. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanı "ışık mikroskobu". Büyük olasılıkla okulunuzun laboratuarında da bulabileceğiniz ışık mikroskop`unun nasıl çalıştığını öğrenmek ister misiniz?

 

Bu konu 14669 kez okundu
Bu konuyu Site Admini Ekledi
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman