Velileri de çağırdım ve çizelgeler hakkında bilgi verdim. Öğrencinin tekrarı ne zaman yapacağı konu testini ne zaman çözeceği ve ünite testni ne zaman çözeceği ile ilgili bir nevi harita gibi oldu bu formlar. İlk dönem formları velilerden istedim. Ünite bittiğinde çocuklara velilerinin bizzat kendilerinin getirmelerini istedim ve formu tam anlamayan velilere tekrar tekrar anlattım. Biten ünitenin formunu aldıktan sonra diğer ünitenin formunu velilere verdim. aynı şekilde çocukları takip etmelerini istedim . Ayrıca ben de her ünite sonunda çocukların tek tek test kitaplarını kontrol edip artı ve eksi semboller verdim.
Yani hem veliler evde kontrol etti çizelge sayesinde hem de ben okulda takip ettim.
Takip işini şu örnekle açıkladım velilere nasıl ki yolda trafik kontrolü olduğu zaman emniyetkemerimiz takılı değilse kemeri takıyoruz hızımız fazlaysa azatıyoruz. Çocuklarda da böyle takip edildikleri zaman kendilerine çekidüzen veriyyorlar.
Ayrıca derslerde zaman zaman tekrar kim yapıyor konu testi kim çözüyor gibi sorular sorup sürekli hatırlatmalar yapıyorum.
Bu sayede çocuklar test çözme alışkanlığı kazandılar.
İnşallah gelecek sene de çözdükleri testlerin doğru ve yanlışlarını kontrol etmeyi ve yanlışların nasıl düzeltileceği konusunda alışkanlık kazanmalarını sağlayacağım. Ama en büyük destek veli. Veli desteği olmadan çok zor ve yorucu bir iş.
Faydasını gördüm okulumuzda ilk yapılan deneme sınavında fen neti 6 dı. En son denemede 10a yükseldi. (120 öğrencimiz var 5 lerde)
Hazırlayan: Ümit Alyanak