Eğitim Öğretim Yöntemleri
Diğerleri
MADDİ MANEVİ MEYVELERİ TOPLAMA SANATI

1.Derslerinize girmeden önce mutlaka plan yapın bu plan sizin derse girdiğiniz andan zil çalıncaya kadar olan zamanınızın tamamını kapsasın.

2.Derste çeşitli öğretim metotları kullanın hiç zorsunmayın ve kitapları karıştırıp bunları tekrar hatırlayın .

3.Öğrencileri proje hazırlamaya yöneltin.Takip edin .Sene sonunda bu yaptığınız projeleri sergileyin.

4.İdare ile aranızı devamlı iyi tutun benim onlara ihtiyacım yok dersime girer çıkarım, demeyin çünkü tüm faliyetleriniz de en çok onlar size yardım edecektir.

5.Kendinize kendi ilgi alanınıza hitap eden bir kolu seçerek çok güzel bir pano hazırlayın.Bu panoyu devamlı güncelleyin.

6.Eğer imkanınız varsa çocukları gezilere götürün. Bu öğrencileriniz ile olan iletişiminizi arttıracaktır. Bu güne kadar iyi iletişim kurduğum öğrencilerin hiç biri başarısız olmamıştır.

7.Çok zeki öğrenciler sınıfınızda varsa bunlarla ders dışında mutlaka ilgilenin. Çünkü çok zeki öğrenciler kendi yaşıtları ile olan iletişimlerinde zaman zaman sorunlar yaşayabilir. Onların gelişimine rehberlik edin. Bu öğrencilerin başarısı sizin başarınız olacaktır.

8.Derste mutlaka test soruları çözün , çünkü bu devirde başarı test sonucunda belirleniyor.

9.Planlar kısmında bulunan öğrenci görüşme formunu devamlı yanınızda bulundurun.Derste, yazılı okurken birçok öğrencinin vahim durumlarına şahit oluyorsunuz . Bunların tespit ettiğiniz sorunlarını bu forma not alın ilerki bir zaman da öğrenci ile konuşarak bu sorunu çözmeye çalışın . Olmazsa veliyi çağırıp durumdan haberdar edin . Bu konuşmayı da formda gerekli yere yazıp rehber öğretmene ve idareye birer fotokopisini verin.Bu sizin öğrencinin durumunu tespit ettiğinizi gösterebileceğiniz bir belge olacaktır.

10."Reklam her şeydir".Lafını asla unutmayın .Çalışmalarınızın meyveleri bi şekilde açığa çıkacaktır.Ama bunun çabuk olmasına yardımcı olabilirsiniz.Kendi reklamınızı çalışmalarınıza ters düşmediği sürece yapın.

11.Her yazılı değerlendirme sonunda yapılan değerlendirme tablonuzdaki çıkan sonuçları iyi değerlendirin . Sonuçlar size hangi soruların sınıf tarafından anlaşılıp anlaşılmadığını tam olarak yansıtacaktır.Sonuca göre ileriki zamanlardaki boşluklarda bu konuları tekrar edin.

12.Veli iletişimi çok önemlidir velileri tanımaya çalışın, okula geldikleri zaman yakından ilgilenin bir çay ısmarlayın veya sigara ikram edin onları öğretmen odasının içinde yalnız bırakmayın .Aksi taktirde bir daha gelmezler. Asla öğrencisinin durumu kötü deyip sıyrılmayın. Şunu asla unutmayın öğrencinin başarısızlığındaki suç öğrencinin değildir. Suç sizin ve velinindir. Eğer siz tüm öğretim yöntemlerini kullandığınız halde(tüm yöntemleri kullanmak elde olan imkanlarda pekte mümkün değildir!) öğrenci yinede başarısızsa sorun velinin öğrenciye yanlış yaklaşımında olabilir. Bunu belirtin .Veliye rehberlik yapın ona doğruları söyleyin ve suçun öğrencide olmadığını sizde ve velide olduğunu ısrarla tekrarlayın. Öğrenciyi de alarak üçlü bir şekilde sorunlara ortak bir çözüm bulmaya çalışın.

13.Araştırmacı olun mümkünse mesleğinizle ilgili yeni kitap ve dergileri takip edin.

14.Eğer teftiş edilecekseniz müfettiş sizden belge istemeden siz çalışmalarınızı ona anlatın ve belgelendirin. Şunu unutmayın müfettişler her gün bir çok okulu denetler ve hep aynı belgeleri görürler ama siz sizin çalışmalarınızın farkını ve sonuçlarını gösterin , yani çalışmalarınızın içeriğine hakim olduğunuzu belirtin.Onlar Kağıt yığını değil sizin bir sene boyunca yapmış olduğunuz çalışmaların aynasıdır. Bunları yapın iyi bir teftiş notu alırsınız. Yalnız Müdürün vereceği notu da unutmayın.

15.Görevimiz nedeniyle bir sürü zümre ve öğretmenler toplantısı yapıyoruz. Bunları önemseyin ve hazırlıklı gidin mümkünse gördüğünüz aksaklıkları ve önerilerinizi not alın ve toplantıda bunu belirtin . Zümre çalışmalarının amacına uygun olmasına ve zamanında yapmaya dikkat edin sırf yapmış olmak için yapmayın.

16.Sınıf genelinde bir aksaklık tespit ettiğiniz de sınıfla gurup rehberliği yapın. Bu gurup rehberliği ile ilgili çok güzel örnekler var. Bunları inceleyin . Öğrencilerin kendi sorunlarını kendilerinin tespit edip yine kendilerinin doğru çözümlerini bulmalarını sağlayın. Gurup rehberliği gerçekten doğru uygulanırsa mükemmel sonuçlar veriyor. Hazırlıklı girmek çok önemli. Eğer bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız rehber öğretmene sorunu anlatıp sınıfınıza girip gurup rehberliği yapmasını isteyin.

17.Öğrencilerin ne için okuduklarını bilmeleri çok önemli , onları niçin okula geldiklerini ve buradaki öğrendikleri bilgilerin günlük hayatlarında ve gelecekleri açısından ne gibi yararlar sağlayacaklarının farkına varmalarını sağlayın. Yani sırf not için ve sınıfı geçmek için çalışmanın amaç olmadığını belirtip anlamalarını sağlayın.

 18. Sınıfta yapılan deneyler sadece öğretmen tarafından yapıldığı için biraz deney olmaktan çıkıp gösteri özelliği kazanıyor. İmkanınız varsa deneyleri öğrencilerin yapmalarına izin verin .Eğer yeteri kadar deney malzemeniz yoksa aynı kavramı verebilen ve evdeki malzemelerle yapılabilecek bir çok deney var. Bu deneyleri anlatıp , öğrencilerin evde deneyleri yapıp , sınıfa getirmelerini isteyin. Bu öğrencinin kafa yorduğu deneyler birçok yöntemden daha kalıcı etkiler yaratıyor.Bu evdeki malzemelerle yapılan deneyleri bu sitede bulabilirsiniz.

4636 Kez okundu
Yorum İçin Üye Girişi
Şikayet Bildirimi
Avatar Seç
   
Yorumunuz şu an yayınlanacaktır. Fenokulu'nun bir eğitim sitesi olduğunu, IP numaranızın bizde saklandığını ve yasal sorumluluğun size ait olduğunu bilerek mesajınızı yazınız. Üç adet şikâyet et tuşu ile mesajınızın görüntülenmesi durdurulup incelemeye gönderilir.
Görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır.


Yorumlar Yükleniyor..
 
Fenokulu.net , Fen eğitimine katkı sağlamak için kurulmuştur. Paylaşımda bulunan Fen Bilimleri öğretmenlerinin çalışmaları, sınıfın dışına çıkmış,
diğer öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunulmuştur. Kaynak gösterilerek çalışmalar paylaşılabilir.
Muharrem Baytekin © 2002-2022 Fenokulu.net
       İletişim & Reklam Kaldırılması İstenilen Doküman